12 Ocak 2010 Salı

Nordsee'de Balık Denediniz mi?

Bugün balıkseverler için hem pratik, hem hesaplı hem de çok lezzetli bulduğum bir fast food zincir restoranı anlatayım istiyorum: Nordsee. Türkiye'de henüz sadece bir tane, Beyoğlu İstiklal Caddesi üzerinde var Nordsee ama 2010 yılında 20 tane daha restoran açacaklar. Kısacası çevrenizde çoğalacak Nordsee amblemine şimdiden alışın derim.



Nordsee ile yıllar öncesi Almanya'da yaşarken tanışmıştım. Alman şehirlerinin hemen hepsinde şehrin en merkezi yerlerinde bulabileceğiniz bir zincir restoran burası. Bana sorarsanız Almanya'nın damak tadına kazandırdıgı nadir oluşumlardandır Nordsee. Balık seviyorsanız ve Almanyada ne yiyeceğinizi bilemiyorsanız bulun bir Nordsee, parmaklarınızı yiyin derim.


1896 yılında kuzey denizinden Bremen halkına balık sağlamak üzere balıkçı olarak kurulmuş Nordsee. 1964te ilk kez deniz ürünleri servisi yapan restoran tipi dükkanlar açmaya başlamış. Bu iş çok başarılı olunca 2 yıl içinde 300 tane dükkan açmışlar. 1998'de girişimin balıkçılık ayağı Deutsche See'ye satılmış ve sadece restoran, deniz ürünü perakendeciliğine yoğunlaşıp özellikle şehirlerin en merkezi yerlerinde restoranlar açmaya devam etmişler. 2005 yılında şirket yatırım fonları tarafından satın alınmış ve suşiye kadar çeşitli ürünler piyasaya sürerek başarı üstüne başarı koymaya devam etmişler. Şu anda Almanya ve Avusturya dışında Çek, Romanya, Slovakya, İsviçre, Macaristan, Dubai, Bulgaristan ve Türkiyede restoran zincirleri kurmaya devam ediyorlar, 400 adet restorana ulaşmış durumdalar.



Ben henüz İstiklal Caddesi üzerindeki restorana gitmedim. Dusseldorf havaalanındaki Nordsee'nin müdavimi sayılırım. Uçak yemeklerini sevmediğim için burada leziz birşeyler yiyip biniyorum genelde uçağa. Self servis bir sistem var, ya çabucak yiyip gidebileceginiz sandviç çeşitlerinden alabiliyorsunuz ya da oturarak keyiflice yiyebileceğiniz seçimler yapabiliyorsunuz. Harika deniz ürünü salataları, karidesli sandviçleri, somon filetoları, ızgaraları var. Son uğradığımda sebzelerle dolu bir sosun içinde harmanlanmış harika bir karides tava yedim ki, herkese öneririm. Fiyatları da oldukça uygun buranın. 15 EUR gibi bir ücret ödeyip harika bir yemek yiyebiliyorsunuz. Doğal olarak akşam yemekleri için ambiyans arayanlara önereceğim bir mekan degil ama fast food severleri eğer biraz olsun balık seviyorlarsa çekinmeden gönderebilecegim bir yer. umarım siz de beğenirsiniz:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder