6 Ocak 2010 Çarşamba

Bebek Mangerie'de Akşam Sohbeti


Mekanımız cok keyifliydi bu aksam. Bebek sahil yolunda, tam Küçük Bebek yokusunun indigi noktada, 3. katta Mangerie. Kapıda araba bırakabiliyorsunuz, klasik Istanbul adeti, ne numara veriyorlar ne de bir kart. Sonucta emanet ediyorsunuz arabayı baska caresi olmayınca.

Mekanın girisi tam bir eve girer gibi, koskocaman da bir teras var restoranda. Sanırım gecmiste burada yasayan sanslı birileri varmıs:) Tam modern döşenmiş bir evin salonuna girmiş gibi hissettim içeride. Üç beş masa, açık bir mutfak, bir köşede kitap rafları ve önünde rahat koltuklar, bir köşede de bar ve kahve köşesi..

Gelelim yediklerimize. Uzun süredir görüşmedigim bir arkadaşımla şeker gibi muhabbet ettik bu akşam. Arkadaşımı beklerken taze sıkılmış bir meyve suyu içtim. Buz gibi nar suyunu ince kıyılmış armut dilimleriyle ve bir dilim portakalla süslemişlerdi. Tatlı ve ekşinin büyülü bir buluşması var narda. Bir de rengi var ki, insanın ağzı sulanıyor görünce bile.

Sipariş öncesi gelen nefis zeytinyağı da çok güzel yakışıyor böyle yemeklere. Sıcak ekmek gelmeli ama yanında, mekan kepekli, sıradan ekmekler sundu bize.

Yemekte balık ekmek ısmarladım. Bildigimiz balık ekmekten degil ama. Kocaman bir mısır ekmegi dilimi arasına ızgara levrek, közlenmiş biber, roka ve yeşil zeytin tapenade (bence bir nevi ezme) var bu balık ekmekte. Bence lezzette bir miktar tuz (belki kornişon ya da kapari) ve limon eksiği vardı. Servisi de zenginleştirecek ayrıntılar düşünülmemiş. Çeşitli soslar, salata, küçük domatesler güzel olmaz mıydı yani?

Hesaba gelince, fiyatlar yuksek bence. Kişi başı 40-50 YTL düşünmek lazım, o da içki içmezsen. Nefis şaraplardan da tadayım derseniz biraz daha gözden çıkarmalısınız. Yine de romantik bir mekan, sohbet için muhteşem. Gündüz manzaranın büyüleyici oldugundan eminim, gece cok fazla göremiyorsunuz etrafı. Hele de mevsim yaz olunca terasın keyfine doyum olmaz bence.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder