7 Ocak 2010 Perşembe

Abdullah Ustanın Yeri

Çalıştığım yere yakın diye bir kere denemek için gittiğim ama sonrasında müdavimlerinden olduğum bir yer Abdullah Usta'nın Yeri. Bir söylentiye göre Abdullah Usta (Abdullah Palacıoğlu) rahmetli Turgut Özal'ın aşçısıymış. ((şehir efsanesi olabilir (!) Google'da arayınca çıkmıyor) Bostancı Sanayi Sitesi'nde, araba tamircilerinin ortasında, yürürken zorlandığınız yolların ortasında bir yer. (Doğanbey Cad. Tepe Sok. No:16 - 216 - 5756316) Arabayla da gelip sağa sola parkedebiliyorsunuz. Tavsiyeyle gitmeseniz aklınıza gelmez buraya uğramak. Ama şu kadarını söyleyebilirim ki değme ev yemekleri restoranları solda sıfır kalır Abdullah Usta'nın yanında. Tabi ambiyans, elegans, şıklık kriterleri arıyorsanız asla düşünmeyin.

Esnaf Lokantası dendi mi lezzet şarttır diye düşünürüm hep. Sonuçta müşteriler hep aynı, bir gelen bir daha gelmezse gelmesin diye düşünme lüksü yok. Hal böyle olunca hem çeşit, hem de fiyat kalite orantısı cok yerli yerinde oluyor. Efendim bu esnaf lokantası da diğerleri gibi, bol bol çeşit ve lezzet bulunduruyor. Her öğlen 4 çeşit çorba (genelde ezogelin, mercimek, yayla ve tavuk suyu), zeytinyağlı ve etli dolmalar, pilavlar, kebap çeşitleri, döner, her türlü sebze yemeği ve tatlılar sunuyor.

Mekanda çok severek yediğimiz bir patlıcan kebap var bizim arkadaşlarla. İri iri kıyılmış ve yağda sotelenmiş patlıcanları kocaman ve yumuşacık etler ve bol salçalı sosuyla fırınlamışlar. Harika bir lezzet. Yanında pilav çok iyi gidiyor. Aslında patlıcan ve et severler için bol kombinasyon var burada. Sandal diye parça etli bir karnıyarık yapıyorlar ki üstü kaşar peynirli fırınlanmış, ağzınıza layık.

Servise gelince, etrafınızda anında pervane olan, çok eli çabuk garsonlar var burada. Yemeğe başlamanız, mekana girişinizden en geç bir dakika sonra oluyor. Üstüne üstlük servis masaya, yani self servis değil. Temizliğine de diyecek hiçbir sözüm yok, en ufak bir koku bile olmuyor rahatsızlık veren. Fiyatlar için ise ne söylenir. Bir esnaf lokantasından bekleneceği üzere, çorba, yemek, pilav, içecek gibi bir menüye vereceginiz rakam 15 TL'yi geçmiyor. Kısacası, Bostancı civarında öğle yemeği yiyecekseniz adresiniz belli diyorum. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder