14 Şubat 2010 Pazar

Yiyeceklerle Sanat

Annelerimizin 'Evladım yemekle oynama, güzel güzel ye!' dediğini hepimiz duymusuzdur herhalde. Yemekle oynamak küçük büyük herkesin ilgisini çektiğine göre keyifli olsa gerek. Yiyecekleri kullanarak sanat yapmak ta bir yerde yemekle oynamak olarak düşünülebilir herhalde ancak ortaya çıkan eserlere oyun demek haksızlık olur.

Açık büfelerin, partilerin ve davetlerin keyfini ortaya çıkaran yemeğin lezzeti olduğu kadar servisin inceliği, dekorasyonun temaya uyumudur hiç şüphesiz. Servisin bir yemeği ne kadar değiştirebileceğine en güzel örnek fransız mutfağıdır bence. Porsiyonların oldukça küçük ve lezzetli olduğu bu mutfağın en önemli özelliği kocaman tabaklara yapılan dekoratif düzenlemelerdir. Yerken insanın bu esere dokunası gelmez, üzülürsünüz o kompozisyona dokunurken.

Bu yazımda sizinle, iki yıl önce bir cruise tatilimde katıldığım egzotik bir partide, servisi neşelendiren, tamamen sebze ve meyveden oluşan sanat eserlerini paylaşmak istiyorum. Bu kompozisyonları hazırlayan arkadaşları seyretmek, ortaya çıkan eserleri seyretmek ve resimlemek büyük zevkti. Ananas, papaya, turp, havuç, kabak, salatalık, patlıcan, kavun gibi malzemeler kullanarak hazırlanan bu heykelcikleri siz de seversiniz umarım :)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder