21 Mart 2010 Pazar

Atina'da Balık: Jimmy and the Fish..

Atina'ya bundan önceki tüm seyahatlerimde şehrin turistik mahallelerinde gezer sonra da açlıktan bitap düşüp, doğru dürüst lezzet peşine düşmeden turistik lokantaların birine girip ne bulursam yerdim. Aslında yunan mutfağı bizim ege mutfağı ile neredeyse aynı ve nerede yersen ye mutlu ediyor ama güzelin de güzeli herzaman vardır değil mi?

Geçen hafta Atina'da bir gece geçirmem gerekti ve bu kez orada yaşayan bir iş arkadaşımdan tavsiye almaya karar verdim. Bu arkadaşım Atina'da yemek pişirme kursları da veriyor, yani lezzet anlayışına güvendiğim bir kişi. Yanılmamışım, cok güzel bir akşam yemeği yedim. Restaurantımızın adı Jimmy and The Fish (46 Akti Koumoundourou 18533 Athens - +302104124417)

Jimmy and the Fish, Atina'nın sahil kıyısında, Mikrolimano (ya da diğer adıyla Tourkolimano yani Türk limanı:)) denen, balık restaurantlarıyla ünlü bir bölgesinde. Mikrolimano, Atina'nın dışında bulunan Piraeus bölgesindeki 3 limandan bir tanesi, genellikle küçük yatların ve balıkçı teknelerinin yanaştığı bir adres. Burada birçok balık restaurantı, bar, kafe gibi mekanlar var ve çok keyifli.

Jimmy and the Fish, hava güzel olduğunda terasta, ya da içeride oturabildiğiniz bir mekan, arkadaşımdan duyduğuma göre bu bölgede stili ve mutfağıyla öne çıkan bir adresmiş. Prestijli bir mekan ve yaklaşık 50-60 EUR civarı kişi başı hesap veriliyor. Yunan şaraplarının her çeşidini sunan harika bir şarap listesi ve deniz ürünlerinin her çeşidini bulabileceğiniz kocaman bir menüsü var restaurantın. Deniz ürünü tercih etmeyenler için birkaç et ve tavuk yemeği de var menüde ama düşünmezsiniz böyle biryerde balık ve deniz ürünü dışında birşey yemeyi. Ben başlangıç olarak kalamar tava ve peynirle doldurulmuş, fırınlanmış küçük kalamarlar yedim. Ana yemek olarak ta ahtapot ızgara.. Yanında da yunan salatasıyla buram burak çiçek ve meyve kokan bir kadeh beyaz şarap...Lezzetler harikaydı ama porsiyonlar çok büyük burada. Bence iki başlangıç almak için yanınızdakinin iştahlı olmasına dikkat edin :) Benim arkadaşım başlangıçlarla hiç ilgilenmedi ve somonlu taglietelle ısmarladı, onu bile bitiremedi. Menüde deniz ürünlerinin her türlüsü ve akdeniz balıklarının çeşitleri dolu. Buraya grup halinde gelip çeşitlerin tadına bakmak harika olurdu.

Servis hızlı, garsonlar güleryüzlü. Menü yunanca ve ingilizce bulunabiliyor. Ortam romantik ve sessiz. Hem romantik akşamlar hem de iş yemekleri için güvenebileceğiniz bir ortam. Jimmy and the Fish bir yana, Mikrolimano'ya gidip buradaki harika restaurantlardan birini denemenizi şiddetle öneririm. Benim bundan sonra Atina'da tek adresim olacak burası :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder