26 Ağustos 2012 Pazar

Pizzeria Vecchia Taormina

Taormina, Sicilya'daki en "in" mekanlardan biri hiç şüphesiz. Taormina, turizm sektörü ilk ortaya çıktığı zamanlarda popüler olmuş, bu güne kadar da popülerliğini yitirmemiş şirin mi şirin bir kasaba. Bodrum, Mikonos, San Tropez gibi merkezler turizm cenneti olmadan burası varmış ve hatta Liz Taylor ile Richard Burton aşkının birkaç bölümü bu şirin ve romantik kasabada yaşanmış. Çicekler fışkırıyor balkonlardan, daracık sokakların gölgesinde limon ve portakal ağaçları sarkıyor damlardan. Arnavut kaldırımlarında gitar ve akordiyon çalan sevimli italyan sanatçıları, küçük sanat galerileri ve hediyelik eşya dükkanları ile dolu sokaklar.

Taormina çok turistik bir yer olduğu için her restorana da güven olmaz elbet. Çok güzel manzaralı, Taormina'ya yanaşan cruise gemilerine bakan pırıl pırıl birçok mekan var ve eminim bazıları çok iyidir ama ben size özellikle canınız pizza çekerse çok beğeneceğiniz bir mekan önereceğim. Pizzeria Vecchia Taormina, bir daracık sokakla bütünleşmiş, şirin bir yer. Sokağın başında tabelasını görüp giriyorsunuz içeri ve sıcak günlerde gölgeler altına koyulmuş masaları buluyorsunuz. Vino Casa Rosso (ev yapımı kırmızı şarap) nefis. Pizzalar dev gibi; asla iki kişi giderseniz iki pizza ısmarlamayın. Üzerinde öyle güzel peynirler kullanılmış ki pizzaların, yerken özel bir zevk alıyorsunuz. Antipasti tabakları da eşsiz lezzetler barındırıyor.

Uygun da bir hesap ödeyip çıkıyorsunuz. Servis biraz yavaş ama olur o kadar. Ada psikolojisi zaten hep rahatlık ve yavaşlık üzerine. Çok dar vakitte gitmeyin ki tadını çıkarın mekanın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder