23 Ağustos 2012 Perşembe

İzmir'de Cennet Bir Mekan : Cumba

İzmir'e yolum düştü yakın zamanda ve kime sorsam nerede ne yenir diye, bir Deniz Lokantasi'dir gitti. Tamam, Deniz de cok kotu demiyorum ama özel mi emin değilim. Zaten bana bu tavsiyeyi veren İzmirli arkadaslar da ozur diler bir edayla "İstanbul'da lezzet kovalayan birine uyar mi bilmem ama İzmirin ünlü mekanıdır" diyerek neredeyse mahçup bir tavsiyede bulundular. Ama bir arkadasimdan baska bir tavsiye daha geldi ki, iyi ki gelmiş. Artik "Cumba" benim İzmirdeki en favori mekanim oldu.

İzmir'de deniz kenari bir mekan ariyorsaniz burasi sizi mutlu etmeyebilir ama et seviyorsaniz gelin bosverin denizi ve deneyin burayi. Manisa yolu üzerinde, Bornova çıkışından hemen önce bir benzinciden giriliyor Cumba'ya. Asansörle iniyorsunuz restorana, birkaç kat seklinde dağın eteğine kurgulanmış mekan. Bahçeye oturmaniz tavsiye olunur. Mekan sahibi zevkli bir peyzaj yaptirmis buraya, yasemin ve biberiye kokulari içinde geçiyorsunuz yerinize. (Sonradan garson ilgimi görünce bana limon otu, lavanta gibi bitkilerin olduğu kismi da gezdirdi :) )

Hafif bir müzik eşliğinde, romantik bir ışıklandırmanın verdiği keyifle veriyorsunuz siparişinizi. İyi bir şarap menüsü ve et ağırlıklı seçimleri var. Biz et ve Ravioli'den yana kullandık seçimimizi. Harika bir salata, çok kaliteli bir zeytinyağı da cabası. Abartısız son zamanlarda yediğim en iyi bonfileydi. Yemeğin en etkileyici kısmı ise garsonumuzun bizi okurcasina ikram ettiği dömisek (aslinda bence tatli sarap demek uygun düşer ama üstünde dömisek yaziyordu) Urla Symposium şarabı ve meyveydi. Bu şarabı da o aksam nasıl hoşumuza gittiğini de unutmam.

Zeytin ağaçlarına bakarak, ege rüzgarının getirdiği kekik kokularını içinize çekerek çok güzel lezzetler tatmak isterseniz benim tavsiyem Cunda olur..

1 yorum:

  1. Konak Pier deki balık restaurantı öneririm adı dilimin ucunda A..

    YanıtlaSil